Tips til fejring af Ramadan og Eid al-fitr

En af de fem søjler i Islam er fastemåneden Ramadan, en af de største højtider i Islam. Fasten løber fra solopgang til solnedgang og er bl.a. med til at øge bevidstheden om vilkår som mangel på mad og andre nødvendigheder, nogle mennesker lever under. Ramadanmåneden markeres afslutningsvis med den store fest, Eid. Her får du tre tips til at fejre begivenheden.

Skab den rigtige stemning med festlig pynt

Der er et bredt udvalg af flot ramadan pynt, der kan afspejle højtiden og den store dag, hvor fasten brydes. Både bordpynt som fine duge, bordløbere og lys sammen med dit valg af service kan skabe den festlige stemning om bordet. Ophæng som guirlander, bannere, balloner og stjerner kan udnytte loftshøjden og samle rummet i ét festligt udtryk.

Også under selve ramadan kan du pynte op med f.eks. en nedtællingstavle til Eid og bordpynt, som kan skabe en hyggelig stemning under iftar.

Samvær og mad med venner og familiemedlemmer

Når der skal være fest eller nydes iftar efter solnedgang, kan du invitere dine venner og familie til at fejre ramadan sammen med dig. Til Eid kan du gøre ekstra ud af maden, så den store fest for alvor ikke mangler noget. Du kan f.eks. opstille en buffet enten med mad udefra eller hjemmelavet mad, du lægger din kærlighed i. Det kan også være et sammenskudsgilde, hvor alle bidrager med en ret, de selv har sammensat, som I sammen kan nyde og fejre afslutningen på ramadan.